Veel gestelde vragen over floaten

Moet ik kunnen zwemmen om te floaten?

Het is voor floaten niet nodig om te kunnen zwemmen. Door de opwaartse druk van het zout in het water blijft u te allen tijde drijven. Of u nu wilt of niet.

Hoe vaak moet ik floaten?

Elke floatsessie is goed voor lichaam en geest, maar door met enige regelmaat te floaten verhoogt u het effect. De weldadige effecten werken cumulatief, waardoor elke nieuwe sessie een steeds diepere uitwerking op u heeft. Regelmatig floaten is aan te bevelen.

Is floaten privé of doe je dit met meerdere mensen tegelijk?

Floaten is helemaal privé. De floatcabine bevindt zich in een afgesloten ruimte. Deze ruimte is voorzien van een kapstok, een eigen douche en floatcabine. Gedurende de floatsessie is deze ruimte exclusief voor u beschikbaar.

Wordt de cabine vergrendeld?

Nee, de floatcabine gaat niet op slot. De ruimte waarin de cabine staat kan van binnen wel afgesloten worden.

Kun je samen floaten?

Het is niet mogelijk om samen in één cabine te floaten. Dat zou de totale ontspanning in de weg staan en zo tegen het principe van floaten ingaan. Dat neemt niet weg dat u wel samen met vrienden kunt komen. Dan reserveert u op hetzelfde tijdstip en kunt u na afloop samen ervaringen uitwisselen.

Mogen kinderen floaten?

Ja, ook kinderen ouder dan veertien jaar mogen floaten. Zij ontvangen uitgebreide uitleg voordat ze aan hun floatsessie beginnen.

Ik ben zwanger, mag ik dan wel floaten?

Geen enkel probleem. Veel zwangere vrouwen ondervinden veel baat bij een regelmatige floatsessie. Bij ons kunt u terecht tot en met de zevende maand van uw zwangerschap.

Moet ik iets meenemen?

Anders dan een open geest en misschien wel een vermoeid lichaam hoeft u niet mee te nemen. Tijdens de floatsessie heeft u de beschikking over handdoeken, shampoo, conditioner en douchegel. Heeft u liever uw eigen douchemiddelen? Dan mag dat natuurlijk ook.

Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een floatsessie?

Een floatsessie duurt 1 uur of 1 ½ uur. Dit is inclusief 20 minuten voor douchen en aan- en uitkleden. We raden u wel aan om wat extra tijd te nemen. Voor het optimale resultaat is het belangrijk om ook na de floatsessie nog een tijdje te ontspannen.

Hoeveel kost het?

Een floatsessie van 1 uur kost € 30,00. Als u na de eerste keer overtuigd bent dat het iets voor u is, is het aantrekkelijk een speciale floatrittenkaart te nemen. In een vrijblijvend gesprek informeren wij u graag over de mogelijkheden.

Hoe kan ik een floatsessie cadeau geven?

Om een floatsessie cadeau te geven kunt u bij ons een speciale floatbon kopen. De ontvanger hoeft dan alleen te bellen voor een afspraak: 036 – 7115381.

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

  • Maandag08:00 – 22:00
  • Dinsdag08:00 – 22:00
  • Woensdag08:00 – 22:00
  • Donderdag08:00 – 22:00
  • Vrijdag08:00 – 22:00
  • Zaterdag09:00 – 15:00
  • Zondag09:00 – 15:00