Podoloog in Almere

Onze voeten zijn zeer belangrijk! We lopen er heel ons leven op. Het zijn onze bewegingsapparaten en het is dus belangrijk dat we soepel lopen zodat ook de rest van ons lichaam hierdoor een correcte houding heeft. Klachten aan knieën, heupen en/of rug kunnen voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten.
Iedereen heeft wel eens last van pijnlijke voeten. De stap naar een podoloog moet gezet worden wanneer deze klachten frequent voorkomen of te pijnlijk zijn. Wij zijn gespecialiseerd in het verhelpen van voetklachten welke voortvloeien uit een verkeerde voetstand of een verkeerd looppatroon. Bij voetklachten en/of andere klachten, kunnen wij altijd een onderzoek doen. Ook preventief kan er onderzoek gedaan worden indien u bijvoorbeeld werk heeft waarbij u veel moet staan of lopen.

Wanneer uit onderzoek blijkt dat de klachten ontstaan als gevolg van een afwijkende voetstand, kan gekozen worden voor een therapie middels therapeutische zooltjes. De zooltjes worden geheel op maat en speciaal voor uw voeten gemaakt.

Voor behandeling heeft men geen verwijzing nodig van arts of specialist.

Podologie is de kennis van voetgebreken en hun behandeling. Een podoloog behandelt patiënten met voetklachten of met klachten die voortvloeien uit het niet goed functioneren van de voeten. Door het gebruik van corrigerende zolen of steunzolen kunnen veel lichamelijke klachten worden verholpen.

Steunzolen zijn voor vele mensen een noodzaak om zonder klachten te kunnen lopen. In Nederland worden er naar schatting zo'n 400.000 steunzolen per jaar voor minder ernstige voetklachten geproduceerd.

Veelvoorkomende klachten:

 • Platvoeten
 • Holvoeten
 • Rugklachten
 • Hielspoor
 • Blessure sporters

Goessens Podologie is een bedrijf met ruim 30 jaar ervaring op het gebied van podologie en posturale therapie. Goessens Podologie is een familiebedrijf waarbinnen een team van voet houding specialisten samenwerkt om de beste kwaliteit van zorg te leveren.
Ons bedrijf is voortgekomen uit innovatie en ontwikkeling van het oplossen van voet  / houding gerelateerde klachten en blessures. Goessens Podologie gebruikt hiervoor zijn specialisatie zooltechnieken. Onze behandelaars zijn erg gemotiveerd om elke uitdaging aan te gaan en deze trachten op te lossen.

Goessens Podologie bij ProActief

De podologen van Goessens Podologie houden consult bij ProActief. Hierdoor kunnen onze fysiotherapeuten makkelijk samenwerken met Goessens Podologie. Bent u op zoek naar een podoloog of heeft uw fysiotherapeut u doorverwezen? Neem dan contact op met onze receptie voor het maken van een eerste afspraak.

Goessens podologie

De 1e afspraak bestaat uit een onderzoek van ongeveer 60 min. Tijdens dit onderzoek wordt naar de klachten gevraagd. Vervolgens wordt uw voettype, de stand van uw voeten, het looppatroon en de functie van de voetgewrichten bekeken. Wanneer het nodig blijkt wordt aanvullend onderzoek gedaan. Gelieve bij een eerste afspraak uw zorgverzekerings-pas en schoenen waar u dagelijks op loopt bijv: sport-, vrijetijds-, werk-, schoenen mee te nemen.

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

 • Maandag08:00 – 22:00
 • Dinsdag08:00 – 22:00
 • Woensdag08:00 – 22:00
 • Donderdag08:00 – 22:00
 • Vrijdag08:00 – 22:00
 • Zaterdag09:00 – 15:00
 • Zondag09:00 – 15:00