Beweegprogramma Fibromyalgie

Bewegen is belangrijk, houd uzelf gezond

Fibromyalgie kan grote invloed hebben op uw functioneren. ProActief heeft daarom een beweegprogramma ontwikkeld voor mensen met fibromyalgie. Het programma heeft als doel u te leren voldoende te bewegen en dat vooral te blijven doen, want bewegen is noodzakelijk voor een goede gezondheid.

Doel

Heeft u moeite met bewegen vanwege de klachten? Bent u bang om pijn te krijgen als u gaat bewegen? Denk u dat de fibromyalgie toeneemt als u gaat bewegen? Bewegen is gezond en helpt de problemen bij fibromyalgie te verminderen. Tevens vermindert bewegen de kans op hart- en vaatziekten.

Fibromyalgie is grillig. Klachten als pijn, slapeloosheid en vermoeidheid verschillen van dag tot dag. Met dit beweegprogramma leert u zo goed mogelijk omgaan en functioneren met fibromyalgie. Het programma is erop gericht u te laten zien wat u allemaal wel kunt. Met dit rustig en verantwoord opgebouwde programma brengt u uw functioneren op een hoger peil.

Inhoud

Middels een intake gesprek wordt gekeken of u in aanmerking komt voor het beweegprogramma. Het beweegprogramma duurt 24 weken. Trainingen vinden 2 keer per week op vaste tijden plaats en duren 1 uur. De doelen van het beweegprogramma worden individueel afgestemd, maar het programma wordt in groepsverband gegeven. Tijdens de trainingen is een gespecialiseerd fysiotherapeut aanwezig om u te begeleiden.

Verzekering

Voor dit beweegprogramma is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Bent u aanvullend verzekerd bij De Friesland Zorgverzekeraar dan wordt het programma in de meeste gevallen geheel vergoed (met uitzondering van de eigen bijdrage). De vergoeding van het beweegprogramma Fibromyalgie bij andere zorgverzekeraars verschilt per verzekeraar en aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor dus uw verzekeringspolis.

Voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek kunt u onderstaand formulier invullen en er wordt contact met u gezocht voor het maken van een afspraak. U kunt ook zelf contant op nemen met ons via telefoon nummer 036-7115381 voor het maken van deze afspraak.

 

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag of opmerking*

 

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

  • Maandag08:00 – 22:00
  • Dinsdag08:00 – 22:00
  • Woensdag08:00 – 22:00
  • Donderdag08:00 – 22:00
  • Vrijdag08:00 – 22:00
  • Zaterdag09:00 – 15:00
  • Zondag09:00 – 15:00