Beweegprogramma coronaire hartaandoeningen

Speciaal voor mensen die in het verleden een hartinfarct hebben gehad en / of een dotter ingreep, PCI, Bypass- of hartklepoperatie ondergingen en die moeite hebben hun actieve leefstijl te handhaven is bij ProActief een beweegprogramma ontwikkeld. U heeft in het ziekenhuis de hartrevalidatie gevolgd waar u uw fysieke grenzen hebt leren opzoeken en erkennen. Hierbij bent u ook bezig geweest om uw eventuele angsten te overwinnen en de conditie te verbeteren. De ervaring leert ons dat na de hartrevalidatie nog meerdere persoonlijke doelen aanwezig zijn. Het beweegprogramma is geschikt om deze doelen op een veilige manier te behalen.

Waarom een beweegprogramma?

Uit onderzoek is gebleken dat deelname aan een beweegprogramma het risico op nieuwe hart- en vaatproblemen vermindert en een positief effect kan hebben op uw conditie en uw psychisch en sociaal functioneren. Ook het omgaan met mensen die net als u aan het revalideren zijn vanwege hun hartklachten kan herstelbevorderend werken.

Doel

De doelen van het beweegprogramma zijn per individu verschillend, maar er zijn altijd een aantal basis doelen waar aan gewerkt wordt:

 • Ontwikkeling van een actieve leefstijl met dagelijks voldoende beweging.
 • Verbetering van uw fitheid en vitaliteit, waardoor dagelijkse activiteiten minder moeite kosten.
 • Eigen grenzen leren (her)kennen.
 • Bestrijding van risicofactoren zoals overgewicht, hoge bloeddruk en verhoogd cholesterol.

Inhoud

Middels een intake gesprek wordt gekeken of u in aanmerking komt voor het beweegprogramma. Het beweegprogramma duurt 12 weken. Trainingen vinden 2 keer per week op vaste tijden plaats en duren 1 uur. De doelen van het beweegprogramma worden individueel afgestemd, maar het programma wordt in groepsverband gegeven. Tijdens de trainingen is een gespecialiseerd fysiotherapeut aanwezig om u te begeleiden.

Verzekering

Afhankelijk van uw verzekering wordt het beweegprogramma geheel of gedeeltelijk vergoed. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de laatste informatie omtrent vergoeding. Voor het maken van een afspraak voor een intake gesprek kunt u onderstaand formulier invullen en er wordt contact met u gezocht voor het maken van een afspraak. U kunt ook zelf contant op nemen met ons via telefoon nummer 036-7115381 voor het maken van deze afspraak.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag of opmerking*

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

 • Maandag08:00 – 22:00
 • Dinsdag08:00 – 22:00
 • Woensdag08:00 – 22:00
 • Donderdag08:00 – 22:00
 • Vrijdag08:00 – 22:00
 • Zaterdag09:00 – 15:00
 • Zondag09:00 – 15:00