Verschil personal trainer en een fitnessinstructeur

Er ontstaat vaak verwarring tussen een personal trainer en een fitnesscoach. Hoewel een personal trainer en een fitnessinstructeur beiden als doel hebben u te helpen bij het bereiken van uw ideale gewicht of conditie, zijn er toch belangrijke verschillen.

De instructeur kan u helpen bij het juist uitvoeren van de diverse oefeningen, het sterker worden en het voorkomen van blessures. Het is voor veel beginnende sporters moeilijker om de motivatie te vinden en vast te houden aan het trainingsplan en om de gestelde doelen te behalen. Een personal trainer kan u ondersteunen uw ideale gewicht, conditie en levensstijl te behalen of te behouden.

De aanpak van een personal trainer

Een personal trainer is iemand die u coacht en begeleidt bij het behalen van uw fitnessdoelen. Samen met u worden er doelstellingen opgesteld op basis van uw kunnen en uw grenzen. Vervolgens gaat u samen de personal trainer aan uw de doelstellingen werken door een trainingsplan op te stellen dat is gericht op training, coaching, voeding en levensstijl. De aanpak van een personal trainer gaat daarom verder dan die van een fitnessinstructeur door middel van intensieve coaching en een persoonlijke benadering.

De personal trainer richt zich niet alleen op uw fysieke gezondheid maar ook op uw mentale gezondheid. Op basis van uw gewicht, vochtbalans, spiermassa en vetpercentage wordt er een uitgebreid trainingsplan gemaakt, waarbij de personal trainer u intensief begeleidt en uitleg geeft over de werking van de spieren in uw lichaam, oefeningen en voeding.

De aanpak van een fitnessinstructeur

Een fitnessinstructeur is werkzaam in een sportschool en is meer gericht op de doe-het-zelf-aanpak. De fitnessinstructeur stelt op basis van uw doel een trainingsschema op waar u zich aan dient te houden. Hoewel u altijd vragen kunt stellen aan de fitnessinstructeur, is in mindere mate sprake van coaching en begeleiding. De fitnesscoach is meer gericht op het fysieke gedeelte in plaats van uw mentale gezondheid. Als u zelf beschikt over veel dosis doorzettingsvermogen kan trainen met een fitnessinstructeur erg nuttig zijn.

Voordelen van een personal trainer bij ProActief

Het trainen en doelen behalen met een personal trainer bij ProActief in Almere levert vele voordelen op:

 • Train de eerste week kosteloos: gratis proefweek
 • Persoonlijke begeleiding tegen gunstige tarieven: vanaf € 22,50 per maand
 • Onze personal trainers en coaches zijn zeer ervaren en afkomstig uit de topsport
 • Meer motivatie en plezier tijdens de trainingen
 • Professionele fitnessapparatuur in moderne trainingszalen

Neem voor meer informatie contact met ons op via 036 711 5381 of schrijf u direct in voor een gratis proefweek.

Gratis proefweek fitness

Behaal uw doelen met een personal trainer

De personal trainer heeft als doel om het maximale uit u te halen door middel van training, coaching en de juiste voeding.

Trainingsplan

De personal trainer kijkt allereerst naar uw fysieke gezondheid en maakt op basis van uw gewicht, spiermassa, conditie en doelen een op maat gemaakt trainingsschema. Hiermee wordt de eerste stap gezet naar een fysieke gezondheid én mentale gezondheid.

Intensieve coaching en begeleiding

De personal trainer is een motivator die u begeleidt bij het behalen van uw doelen. Dit kan zijn: afvallen, spiermassa opbouwen of een betere conditie creëren. De personal trainer zorgt niet alleen voor het trainingsschema maar is intensief betrokken bij uw training. Uw doelstellingen behalen hoeft u niet in uw eentje te doen, maar doet u samen met de personal trainer.

De juiste voeding

De personal trainer geeft u tips voor een gezonder leven. Het maakt niet uit of u meer spiermassa wil opbouwen of gewicht wil verliezen: het voedingsschema is gericht op uw doelstellingen en het trainingsplan.

Om direct te beginnen met een gezondere levensstijl met behulp van een personal trainer, neemt u contact met ons op voor meer informatie of bekijkt u de personal trainer pagina. U kunt ook direct een gratis proefweek aanvragen en ervaren hoe het is om te trainen met een personal trainer.

Gratis proefweek fitness Maak direct een afspraak

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

 • Maandag08:00 – 22:00
 • Dinsdag08:00 – 22:00
 • Woensdag08:00 – 22:00
 • Donderdag08:00 – 22:00
 • Vrijdag08:00 – 22:00
 • Zaterdag09:00 – 15:00
 • Zondag09:00 – 15:00