Fysiotherapie tarieven

ProActief Fysiotherapie heeft contracten afgesloten met alle grote verzekeraars

In hoeverre uw behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van de polisvoorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij en het pakket waarvoor uw verzekerd bent. Wij adviseren u hierover vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. Voor verder advies of informatie kunt u uiteraard met ons contact opnemen.

Tegenwoordig kunt op twee manieren verzekerd zijn:

1. U heeft alleen een basisverzekering afgesloten.
2. U heeft een extra aanvullende verzekering afgesloten.

De basisverzekering

In de basisverzekering is opgenomen:
Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar met niet chronische aandoeningen
Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar met een chronische aandoening:
Fysiotherapie vanaf 18 jaar bij een chronische aandoening*
een chronische aandoening is een aandoening die voorkomt op de lijst “chronische indicaties.”
Opmerking: Als u lijdt aan chronische klachten betekent dit niet automatisch dat u ook in aanmerking komt voor volledige vergoeding. Vraag dit goed na bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut.

De aanvullende verzekering

De aanvullende verzekering kent vele varianten. Alle verzekeringsmaatschappijen hebben, onder verschillende voorwaarden, fysiotherapie opgenomen in hun aanvullende verzekeringspolissen. Hierdoor blijft fysiotherapie toegankelijk voor de meeste patiënten, onder voorwaarde dat u zich wel aanvullend verzekerd heeft. Het aantal behandelingen dat vergoed wordt, verschilt echter per verzekeraar en hangt af van het soort polis.

Wat zijn de spelregels?

Ieder jaar kunt u tot 1 januari veranderen van zorgverzekeraar. U kiest de beste verzekering die bij u hoort en past bij uw mogelijkheden.
Wij hebben, bij inschrijving of bij het eerste bezoek, alle actuele verzekeringsgegevens nodig. Bent u veranderd van verzekeraar? Laat het ons weten.
Als u een nieuw pasje met verzekeringsgegevens heeft, verzoeken wij u dit de eerste keer mee te nemen. Wij checken bij inschrijving altijd, via een elektronisch controlesysteem, hoe u verzekerd bent.
Als bij controle blijkt dat dit afwijkt van datgene wat u ons heeft gemeld, delen wij u dit mee en zullen wij afspraken maken over de betaling van de behandeling.
Indien u aanvullend verzekerd bent, heeft u in de meeste gevallen recht op vergoeding van een van tevoren door uw verzekeraar vastgesteld aantal behandelingen per jaar.
Als het aantal behandelingen, dat toegestaan is door de verzekeraar via de polisvoorwaarden, wordt overschreden, worden deze bij u in rekening gebracht. U bent zelf verantwoordelijk voor uw eigen aanspraken op fysiotherapie.

De betaling

Zolang uw aansprakelijkheid voor fysiotherapie gedekt is door uw verzekering zult u in de meeste gevallen géén factuur ontvangen. De declaraties worden tegenwoordig bijna allemaal rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd en deze betalen direct aan ons uit. In die gevallen, waarbij de verzekeraar dit nog niet wenst, ontvangt u van ons een factuur en dient u deze zelf in te sturen om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

Tarieven fysiotherapie ProActief

Onderstaande tarieven zijn van toepassing:

Zitting fysiotherapie in de praktijk € 35,-
Zitting fysiotherapie aan huis € 60,-
Eenmalig fysiotherapieconsult € 45,-
Eenmalig fysiotherapieconsult aan huis € 60,-
Screening van uw klachten € 25,-
Screening van uw klachten aan huis € 45,-
Intake en onderzoek na screening € 35,-
Intake en onderzoek na screening aan huis € 60,-
Intake en onderzoek na verwijzing van arts € 45,-
Intake en onderzoek aan huis na verwijzing van arts € 60,-
Aangevraagde rapportage € 65,-
Zitting manuele therapie € 52,50
Zitting manuele therapie aan huis € 77,50

Vergoedingen

Fysiotherapie wordt meestal vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bij de ene zorgverzekeraar kunt u zich verzekeren voor een bepaald budget, terwijl de ander uitgaat van een maximaal aantal behandelingen. Wanneer u niet verzekerd bent voor fysiotherapie, maar wel naar de fysiotherapeut gaat, zijn de kosten voor eigen rekening. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan heeft u altijd een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist nodig. Heeft u een indicatie voor chronische fysiotherapie? Dan heeft u vanaf de 21e behandeling recht op vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening. Wilt u dit (gedeeltelijk) vergoed krijgen, dan kunt u hiervoor een

Over zorg die wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering, betaalt u geen eigen risico. Heeft u chronische fysiotherapie uit de basisverzekering, dan betaalt u wel eigen risico.

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

  • Maandag08:00 – 22:00
  • Dinsdag08:00 – 22:00
  • Woensdag08:00 – 22:00
  • Donderdag08:00 – 22:00
  • Vrijdag08:00 – 22:00
  • Zaterdag09:00 – 15:00
  • Zondag09:00 – 15:00