Dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelvorm die wordt toegepast door de fysiotherapeut. De behandeling is gericht op deactivatie van een triggerpoint, een verharding in de spier. Dry Needling wordt toegepast met acupunctuurnaalden. Deze worden in de triggerpoints gebracht, waardoor de spier zich weer kan ontspannen en de verharding afneemt. Dry needling is geen acupunctuur.

Alle patiënten reageren anders op dry needling. Sommigen voelen een licht schokje in de spier, sommigen ervaren een soort kramp. Dry needling kan pijnlijk zijn. Na de behandeling voelt de spier vaak wat beurs, dit kan enkele dagen aanhouden. Dry needling is een zeer effectieve behandelmethode voor het deactiveren van triggerpoints. Er zijn vaak minder behandelingen nodig dan bij een klassieke massage.

Wat zijn de kosten van dry needling?

Dry needling valt onder de reguliere vergoeding voor fysiotherapie. Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, worden de behandelingen door uw verzekeringsmaatschappij vergoed. Er geldt geen apart tarief voor de behandeltechniek dry needling.

Bij welke therapeut kunt u terecht?

Bij ProActief kunt u voor dry needling terecht bij bijna alle medewerkers. Indien u een eerste afspraak maakt en specifiek op zoek bent naar een therapeut die dry needling kan toepassen, kunt u hiernaar vragen bij de receptie. Bent u al bij ons onder behandeling en wilt u meer weten over dry needling? Bespreek dit dan met uw fysiotherapeut. Hij / zij kan u makkelijk bij één van onze dry needling therapeuten inplannen, indien dit geïndiceerd is. 

Meer informatie over fysiotherapie? Ga dan naar onze hoofdpagina fysiotherapie.

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

  • Maandag08:00 – 22:00
  • Dinsdag08:00 – 22:00
  • Woensdag08:00 – 22:00
  • Donderdag08:00 – 22:00
  • Vrijdag08:00 – 22:00
  • Zaterdag09:00 – 15:00
  • Zondag09:00 – 15:00