Fitness met leefstijlplan

Leefstijlplan, meer dan alleen trainen

ProActief biedt u de mogelijkheid om gebruik te maken van het Leefstijlplan. Het Leefstijlplan is door ProActief ontwikkeld en gebaseerd op bestaande trainingsprincipes. Allereerst worden basismetingen verricht om onder andere uw conditie, lenigheid en kracht te meten. De personal trainers van ProActief gaan met u in gesprek om een trainingsschema op te stellen, waarbij naar uw eigen doelstelling gewerkt kan worden. Voor sommige leden ligt de nadruk op het verbeteren van de kracht of conditie, bij anderen staat gewichtsreductie centraal. Het trainingsschema is uniek en richt zich op dat wat ú belangrijk vindt. Wekelijks wordt u één op één begeleid in het uitvoeren van uw persoonlijke schema of het afnemen van testen. Het Leefstijlplan biedt de leidraad voor het werken aan uw gezondheid. Tussentijds worden testen herhaald om de voortgang in kaart te brengen of uw schema te optimaliseren.

Het Leefstijlplan van ProActief is gebaseerd op de nieuwste beweegrichtlijn van de gezondheidsraad.

Beweegrichtlijn 2017

Volgens de nieuwe beweegrichtlijnen zouden volwassenen wekelijks ten minste twee en een half uur matig intensief moeten bewegen en kinderen dagelijks minstens een uur. Ook worden voor beide groepen spier- en botversterkende activiteiten aanbevolen. Dit alles verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen, botbreuken. De Gezondheidsraad adviseert de minister van VWS om te stimuleren dat mensen blijvend meer bewegen en minder stilzitten.

De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen luidt als volgt:

 • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
 • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, zoals wandelen en fietsen, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
 • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
 • En: voorkom veel stilzitten.

Voor kinderen van vier tot en achttien jaar geldt de volgende beweegrichtlijn:

 • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
 • Doe minstens elke dag een uur aan matig intensieve inspanning. Langer, vaker en/of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel.
 • Doe minstens driemaal per week spier- en botversterkende activiteiten.
 • En: voorkom veel stilzitten.

ProActief helpt u om aan deze norm te voldoen door u te adviseren over bewegen en een plan met u op te stellen om op een gezonde en verantwoorde manier aan uw gezondheid te werken.

Indien u naast het beweegadvies ook geadviseerd wilt worden over voeding kunnen wij u daarbij helpen. Een diëtist geeft u advies over uw voeding naast het Leefstijlplan en voert indien nodig overleg met onze personal trainers.

Wekelijks persoonlijke begeleiding

In het Leefstijlplan staat wekelijks een contactmoment met een personal trainer gepland. U kunt zelf, op een door u gewenst tijdstip, een afspraak maken binnen onze openingstijden. De personal trainer is er om u te helpen oefeningen correct uit te voeren, hiermee worden blessures voorkomen. Ook kan de personal trainer u motiveren of vragen beantwoorden. Mocht u desondanks fysieke klachten ervaren, dan is overleg met één van onze fysiotherapeuten direct mogelijk.

Gratis Proefweek LeefstijlPlan

Tijd om (weer) te sporten? Maak gratis kennis met fitness bij ProActief in Almere. Vul hieronder uw gegevens in en klik op versturen. Er wordt binnen 1 werkdag contact met u opgenomen voor een startafspraak.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag of opmerking*

Behandelingen & advies op maat!

Geen wachtlijsten, u kunt altijd  binnen 24 uur bij ons terecht.

Maak direct een afspraak

Gratis proefweek fitness

Contact

ProActief Fysiotherapie
Trekweg 51
1338 GA Almere,
Telefoon: 036 711 5381
E-mail: info@proactief-sport.nl

Contact

Openingstijden

 • Maandag08:00 – 22:00
 • Dinsdag08:00 – 22:00
 • Woensdag08:00 – 22:00
 • Donderdag08:00 – 22:00
 • Vrijdag08:00 – 22:00
 • Zaterdag09:00 – 15:00
 • Zondag09:00 – 15:00